Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ



ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Πανεύκολη και μάλιστα για όλους τους τύπους δέρματος. Θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι κανονικό, πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου. Και μια κουταλιά μέλι, που καλό είναι να έχουμε ζεστάνει λίγο για να ρέει. Τα ανακατεύουμε και απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφήστε τη μάσκα περίπου 15 λεπτά. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό,διπλασιάστε τη δόση του μελιού. Και εάν είναι λιπαρό, δοκιμάστε να βάλετε και μερικές σταγόνες φρέσκου λάιμ.



ΜΑΣΚΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

Μια μάσκα που θα αναζωογονήσει άμεσα το πρόσωπό σας. Βουτήξτε ένα πανί μέσα σε ζεστό νερό και περάστε το πρόσωπό σας για να ανοίξουν οι πόροι. Αναμείξτε 1 κουταλιά σούπας χλιαρό μέλι, 3 κουταλιές σούπας βερικοκέλαιο, 3 κουταλιές σούπας τριμμένα αμύγδαλα, 2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού, 2 σταγόνες έλαιο πατσουλί και 2 σταγόνες έλαιο καλέντουλας. Απλώστε στο πρόσωπο, αφήστε 10 λεπτά και ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Στο τέλος, ρίξτε στο πρόσωπο κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι.Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη συγκεκριμένη θεραπεία, μία φορά την εβδομάδα.



ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Η συγκεκριμένη μάσκα συνδυάζει αβοκάντο, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, με καρότα, που περιέχουν καροτίνη και έχουν αντιοξειδωτική δράση. Θα χρειαστείτε 1 αβοκάντο λιωμένο, 1 καρότο βρασμένο σε μορφή πουρέ, 1 χτυπημένο αυγό, 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και δημιουργήστε μια κρέμα. Αλείψτε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό και αφήστε για 10 λεπτά. Ένα toner στο τέλος θα διατηρήσει τη λάμψη και θα διώξει τη μυρωδιά.



ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ

Ρίξτε μικρή ποσότητα ζεστού μελιού σε ένα κρόκο αυγού και ανακατέψτε καλά. Τοποθετείστε το μέιγμα σε ένα λεπτό στρώμα πάνω σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Η μάσκα αυτή απαλύνει το δέρμα και το φωτίζει. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, προσθέστε λίγες σταγόνες από φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα χτυπημένο ασπράδι και ανακατέψτε τα ώστε να σχηματιστεί ένα αφρώδες μείγμα. Η μάσκα αυτή τεντώνει και διεγείρει το δέρμα.



Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου