Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΣ, ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ




Η επουλωτική κρέμα με μελισσοκέρι βοηθάει στο κλείσιμο των πληγών, την αντιμετώπιση των επιφανειακών εγκαυμάτων του δέρματος καθώς και στον περιορισμό των μυκητιάσεων.
Περιέχει αμυγδαλέλειο, σπαθόλαδο, χαμομηλέλαιο και λάδι καλέντουλα, τα οποία είναι λάδια με ιδιαίτερα ενυδατική και επουλωτική δράση στο δέρμα.
Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6 και Ε, φροντίζει και θρέφει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα καταπολεμά αποτελεσματικά τους ερεθισμούς του δέρματος. Έχει πολύ ευχάριστη υφή, απορροφάται σχετικά εύκολα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.
Το σπαθόλαδο περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Από την αρχαιότητα ήδη οι Σπαρτιάτες το χρησιμοποιούσαν για την επούλωση των πληγών τους.
Το χαμομηλέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο με ιδιαίτερα αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έχει θετική επίδραση στην ευερέθιστη και πάρα πολύ ξηρή επιδερμίδα. Έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τους παράγοντες που προκαλούν φαγούρα, τοπικούς ερεθισμούς και κοκκινίλες. "Ηρεμεί" την ερεθισμένη επιδερμίδα και την προστατεύει από τοπικές λοιμώξεις και μυκητιάσεις.
Το λάδι καλέντουλας είναι καταπραϋντικό, περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, C και Ε, ενώ είναι ιδανικό για την περιποίηση του ερεθισμένου δέρματος και την περιποίηση των δερματοπαθειών.
Η φυσική επουλωτική κρέμα για πληγές, εγκαύματα και μυκητιάσεις περιέχει επίσης βούτυρο καριτέ, πρόπολη και αιθέρια έλαια κυπαρίσσι και λεβάντα.
Το βούτυρο καριτέ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά λιπαρά τα οποία του προσδίδουν καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας. Περιέχει κατεχίνες που αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας και βιταμίνες Α και Ε οι οποίες έχουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών και μολύνσεων.
Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι η αντιφλεγμονώδης δράση της, βάση της οποίας διεγείρει την κινητικότητα των μικροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μία φλεγμονή να αναπτυχθεί. Επίσης η πρόπολη έχει ευρύ αντι-ιικό φάσμα, ενώ η δραστικότητά της εναντίον των ιών ενισχύεται σημαντικά σε συνδυασμό με την γύρη και τον βασιλικό πολτό (έχει πιστοποιημένη δράση κατά των ιών, συμπεριλαμβανομένου της γρίπης, του Η1Ν1 και Η1Ν3). Η αντιμυκητιακή της δράση έχει επιβεβαιωθεί και πρακτικά εναντίον κολοβακτηρίων και άλλων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων.
Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι είναι στυπτικό, αιμοστατικό, αντισηπτικό ενώ το αιθέριο έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, την θεραπεία μολύνσεων, τη φροντίδα του δέρματος σε κοψίματα, πληγές και φλεγμονές.


Ημερομηνία λήξης: 6 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας
(Όλες οι πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών είναι αυτές που σχετίζονται με την συγκεκριμένη κρέμα και όχι οι μοναδικες ιδιότητες του εκάστοτε συστατικού)

Πηγές:


Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου